utorak, listopad 03, 2023
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2023

 

Rezultate ocjenjivanja vina preuzmite OVDJE.

 

Dokumentacija za sudjelovanje na XXIX. Izložbi vina Hrvatske i vina izvornih sorti MoslaVINA:

Poziv na sudjelovanje na 29. izložbi vina verzija TK KT

Prijava za sudjelovanje na 29. festivalu vina TZ KT

Pravilnik MoslaVina 2023 verzija TZ KT

 

Novosti
Predstavljanje knjige ŠKRLET – hrvatski vinski biser 6.7.2022 - Novosti

 U POU Kutina je predstavljena knjiga Škrlet - hrvatski vinski biser uz brojne uzvanike, vinare, zaljubljenike u vino i Moslavinu, kao i predstavnike Agronomskog fakulteta, ali i same autore knjige.

Na predstavljanju su bili državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanica župana Ivana Celjaka Anita Sinjeri-Ibrišević, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode SMŽ, gradonačelnik Kutina Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače Zvonimir Kondres.
Prvi se skupu obratio predsjednik Udruge, zatim dopredsjednik GV Popovače, gradonačelnik, gđa. Sinjeri Ibrišević te g. Majdak.
Prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obratio se nazočnima u ime Fakulteta kao izdavača, o knjizi u ime recenzenata govorila je prof. dr. sc. Jasminka Karoglan Kontić, dok su nas autori prof. dr. sc. Ivan Pejić i prof. dr. sc. Edi Maletić uputili u pokoju tajnu škrleta koju možete pronaći u samoj knjizi.
Nakon predstavljanja knjige održana je vođena degustacija izabranih Škrleta pod vodstvom prof dr. sc. Edija Maletića u vinskom dvoru. Uspjeh moslavačkih vinara očituje se i uspjehom na Decanteru koji su i ove godine donijeli medalje u Moslavinu.
 

 
 

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina