subota, lipanj 15, 2024
Vinarija, Vino
Najave događanja

Pokrovitelji

poljocentar

inamaziva


Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2024.

Rezultate ocjenjivanja 30. izložbe vina autohtonih sorti Hrvatske preuzmite OVDJE.

 

Novosti
IN MEMORIAM DANE ŠIMUNIĆ 15.3.2021 - Novosti

U 89. godini života napustio nas je Dane Šimunić, diplomirani inžinjer agronomije, član, dugogodišnji predsjednik i doživotni počesni predsjednik Udruge vinogradara i voćara Moslavine 'Lujo Miklaužić' Kutina.

Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Petrokemiji, tvornici mineralnih gnojiva gdje je radio prvo kao šef poslovnice za Slavoniju, a kasnije pa do mirovine kao šef poslovnice prodaje za Sloveniju.

Odlaskom u mirovinu nastavio je aktivno raditi u udruzi na promicanju vinogradarstva i vinarstva, organiziranju Izložbe vina MoslaVINA, suradnji s drugim udrugama vinogradara u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i popularizaciji autohtonih moslavačkih sorti. Svojim radom dao je veliki doprinos podizanju ugleda udruge u vinskim krugovima.

1999. g. kao predsjednik udruge potpisao je s Agronomskim fakultetom i SMŽ ugovor za početak klonske selekcije Škrleta, autohtone moslavačke sorte vinove loze, koji je i rezultirao s prva tri priznata klona u Hrvatskoj.

I sam je bio vrsni vinogradar i vinar. Na izložbama vina osvojio je brojne diplome i nagrade sa svojim vinom 'Claudijeve suze'.

2019. godine na 26. Festivalu vina MoslaVINA Kutina, kao jedan od suosnivača i dugogodišnji predsjednik udruge, dobitnik je Diplome za životno djelo.

Dane nas je zadužio svojim predanim radom u udruzi i na unapređenju vinarstva i vinogradarstva Moslavine, posebno naših moslavačkih sorti vina na čelu sa Škrletom.

Hvala ti Dane na svemu što si učinio!

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina