utorak, listopad 03, 2023
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2023

 

Rezultate ocjenjivanja vina preuzmite OVDJE.

 

Dokumentacija za sudjelovanje na XXIX. Izložbi vina Hrvatske i vina izvornih sorti MoslaVINA:

Poziv na sudjelovanje na 29. izložbi vina verzija TK KT

Prijava za sudjelovanje na 29. festivalu vina TZ KT

Pravilnik MoslaVina 2023 verzija TZ KT

 

Novosti
IN MEMORIAM DANE ŠIMUNIĆ 15.3.2021 - Novosti

U 89. godini života napustio nas je Dane Šimunić, diplomirani inžinjer agronomije, član, dugogodišnji predsjednik i doživotni počesni predsjednik Udruge vinogradara i voćara Moslavine 'Lujo Miklaužić' Kutina.

Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Petrokemiji, tvornici mineralnih gnojiva gdje je radio prvo kao šef poslovnice za Slavoniju, a kasnije pa do mirovine kao šef poslovnice prodaje za Sloveniju.

Odlaskom u mirovinu nastavio je aktivno raditi u udruzi na promicanju vinogradarstva i vinarstva, organiziranju Izložbe vina MoslaVINA, suradnji s drugim udrugama vinogradara u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i popularizaciji autohtonih moslavačkih sorti. Svojim radom dao je veliki doprinos podizanju ugleda udruge u vinskim krugovima.

1999. g. kao predsjednik udruge potpisao je s Agronomskim fakultetom i SMŽ ugovor za početak klonske selekcije Škrleta, autohtone moslavačke sorte vinove loze, koji je i rezultirao s prva tri priznata klona u Hrvatskoj.

I sam je bio vrsni vinogradar i vinar. Na izložbama vina osvojio je brojne diplome i nagrade sa svojim vinom 'Claudijeve suze'.

2019. godine na 26. Festivalu vina MoslaVINA Kutina, kao jedan od suosnivača i dugogodišnji predsjednik udruge, dobitnik je Diplome za životno djelo.

Dane nas je zadužio svojim predanim radom u udruzi i na unapređenju vinarstva i vinogradarstva Moslavine, posebno naših moslavačkih sorti vina na čelu sa Škrletom.

Hvala ti Dane na svemu što si učinio!

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina