utorak, listopad 03, 2023
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2023

 

Rezultate ocjenjivanja vina preuzmite OVDJE.

 

Dokumentacija za sudjelovanje na XXIX. Izložbi vina Hrvatske i vina izvornih sorti MoslaVINA:

Poziv na sudjelovanje na 29. izložbi vina verzija TK KT

Prijava za sudjelovanje na 29. festivalu vina TZ KT

Pravilnik MoslaVina 2023 verzija TZ KT

 

Novosti
IN MEMORIAM IVAN GAŠPAR 4.2.2021 - Novosti

U 82.godini u Kutini je preminuo Ivan Gašpar, istaknuti agronom i dugogodišnji zaposlenik Petrokemije na poslovima primjene mineralnih gnojiva. Autor je više stručnih i znanstvenih radova s područja suvremene poljoprivrede i gnojidbe.
Gašpar je bio aktivan u našoj Udruzi vinogradara i voćara „Lujo Miklaužić“ dugi niz godina.1994 kao predsjednik Udruge inicirao je i bio prvi predsjednik Organizacijskog odbora Prve izložbe vina u Kutini. Dužnost predsjednika Organizacijskog odbora izložbe obavljao je još dva puta.
Prijateljski odnosi sa profesorima sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu posebno sa prof. dr. Nikolom Miroševićem i prof. dr. Dubravkom Premužić pridonesli su da su u Kutini organizirana mnoga stručna predavanja u organizaciji Udruge, te možemo reći da je Ivan Gašpar jedan od najzaslužnijih za razvoj vinogradarstva i vinarstva u Moslavini.
Posebno mjesto zauzima njegova uloga u projektu klonske selekcije škrleta .Ivan je poznat da je po Moslavini nacijepio puno loze na zeleno, pa je tako i u okviru projekta nacijepio sve pokusne parcele. Isto tako kao županijski vijećnik izborio se da Projekt klonske selekcije škrleta podupre Županija Sisačko-moslavačka kroz ovih 20 godina i na taj način omogući timu na čelu sa prof. dr. Maletićem i prof. dr. Pejićem završetak projekta registracijom prva tri klona sorte vinove loze u Hrvatskoj ,a to je naš škrlet.
Bio je i poznat vinar, te je osvojio niz medalja na našim izložbama vina.
Ivan Gašpar ostati će svim članovima Udruge u dubokom sjećanju kao stručnjak, čovjek i prijatelj, uvijek sa stavom, ali i spreman na konstruktivnu raspravu bez ljutnje.
Hvala Ti dragi Ivane na svemu što si učinio za razvoj poljoprivrede a posebno razvoj vinogradarstva i vinarstva u Moslavini.

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina