srijeda, veljača 28, 2024
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2024.

 

Dokumentacija za sudjelovanje na XXX. Izložbi vina autohtonih sorti Hrvatske 

Pretpoziv na sudjelovanje na 30. izložbi vina autohtonih sorti Hrvatske

 

Novosti


Novosti: Međunarodni dan žena 10.3.2023

 Poštovani članovi Udruge!


Povodom dana žena naše članice Udruge vinogradara Lujo Miklaužić, Ivana Gelo Seletković i Barbara Halić uz Chefa kuhinje Danijelu Crnjak Andri, održale su radionicu Ladies & Wine na kojoj je naglasak bio na osnovama bontona stola te sljubljivanju pomno odabranih jela i vina kao i promocija Moslavine i Moslavačkih vinara.
Ovim putem želimo se zahvaliti Turističkoj zajednici grada Kutine koja je sufinancirala ovu radionicu, Danijeli Crnjak Andri, restoran "Kod bake" za odabir jela, Marija Matrka, cvjećarna Kala, vinarima Vinarija Kašner, Klet Romić te Vina Seletković.

Veliko hvala svim ženama i djevojkama koje su odlučile svojim dolaskom podržati inicijativu radionice i nadamo se da ćemo se družiti i na događajima koji slijede.

Vidimo se uskoro🥂
 
Udruga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pročitajte više...

Novosti: Obavijest - Moslavačko Martinje 22.10.2021

 Poštovani!
 
Moslavačko Martinje u prostorijama Vinskog dvora 05.11. u organizaciji Udruge se neće održati zbog sve gorje epidemiološke situacije i zbog nemogućnosti ispunjavanja predviđenih uvjeta. 
Većinom glasova UO Udruge je donesena ova odluka pa pozivamo članove da navedeni vinski praznik proslave u manjim grupama i u vlastitoj organizaciji.
 
Prve srijede u mjesecu studenom 03.11. ćemo se naći u Vinskom dvoru i kušati mlada vina članova koji ih donesu.
 
LP Udruga
 
PS. Još jednom podsjećamo na petak,  29.11. i skupštinu Udruge. Vidimo se.
Pročitajte više...

Novosti: Pozivnica - Festival vina MoslaVina Kutina 2021. 25.6.2021

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Festival vina MoslaVina Kutina 2021. u sklopu kojeg se održava i 27. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Ova poznata vinska manifestacija moslavačkog kraja koja promovira i predstavlja moslavačka vina, a naglasak stavlja na izvorne hrvatske sorte – ponajprije moslavački škrlet, nakon godinu dana pauze ponovo će se održati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, sukladno kojima je prilagođen i ovogodišnji program.

 

Dodjela plaketa i nagrada za najbolje ocjenjena vina će se održati 26. lipnja u 18:00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.

 

Dobrodošli u Moslavinu - domovinu škrleta!

 

Pročitajte više...

Novosti: Rezultati ocjenjivanja vina članova udruge za 2020. godinu 3.7.2020

Donosimo rezultate ocjenjivanja vina članova udruge za 2020. godinu. 

Diplome će se ili djeliti na određeni datum ili poslati poštom. O nastavku aktivnosti biti ćete obaviješteni preko stranica udruge.

Pročitajte više...

Novosti: Moslavačko Martinje 31.10.2019

Udruga vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ iz Kutine organizira za članove udruge Moslavačko Martinje dana 8. studenog (petak) 2019. godine s početkom u 19 sati u vinskom dvoru udruge.

Svečani Martinski biskup Ivan Smuk će krstiti naš nečisti mošt u plemenito Moslavačko vino, za dobar štimung i još bolje raspoloženje će se pobrinuti tamburaši. Uz Martinjsku ceremoniju i tamburaše će se poslužiti odojak, a mladu moslavačku vinsku kaplju će osigurati sami članovi udruge.
 
Pročitajte više...

Novosti: Prvi nalaz zlatne žutice vinove loze na području Moslavine 24.7.2019

 Budući da je na području Moslavačkog vinogorja laboratorijski potvrđena zlatna žutica vinove loze, vlasnici vinograda moraju obvezno provoditi mjere propisane „Naredbom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze“ (»Narodne novine«, broj 48/18 i 63/19). Sukladno Naredbi, svi vinogradari u demarkiranim područjima (zaraženom i sigurnosnom području) obvezni su pratiti prisutnost vektora zlatne žutice vinove loze, američkog cvrčka, postavljanjem žutih ljepljivih ploča te su obvezni suzbijati američkog cvrčka dopuštenim insekticidima. Također, vinogradari su obvezni pratiti pojavu simptoma koji bi upućivali na eventualnu zarazu zlatnom žuticom te su u slučaju sumnje na zarazu dužni o tome obavijestiti nadležnog fitosanitarnog inspektora ili Centar za zaštitu bilja ili djelatnike Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba). U nezaraženom području suzbijanje američkog cvrčka provodi se prema uputama i preporučenim rokovima suzbijanja vektora ovisno o području.    

Pročitajte više...

Novosti: Poziv za dan vinograda! 11.7.2019

 Poštovani, 

ovim putem Vas obavještavamo da će tvrtka Orchem d.o.o. u suradnji s OPG Kašner Vlado organizirati dan vinograda u četvrtak  11.07.2019.g. u  19.00  sati u vinogradu  OPG Kašner Vlado, vinograd  uz vinsku kuću Kašner, Kutinska lipa 135.

Poslušajte nešto o zaštiti vinove loze novim sredstvima tvrtke Orchem,  planiranim za  sezonu 2020.:

- Valis F - novost u borbi protiv peronospore

- Zenby- nova aktivna tvar protiv sive plijesni.

Nakon pregleda vinograda pozivamo Vas na večeru u  Vinskoj kući Kašner, od 20 sati.

 

Pročitajte više...

Novosti: Županov pehar 2019. godine 16.4.2019

U privitku Vam dostavljamo Javni poziv za prikupljanje uzoraka vina sorte škrlet za manifestaciju „Županov pehar 2019. godine“, prijave za prikupljanje uzoraka i RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje vina sorte Škrlet. Javni poziv i Obrazac prijave dostupan je i na stranicama: www.smz.hr

Prijave i uzorci se dostavljaju 18. (četvrtak) i 23. (utorak) 04.2019. u vremenu od 8,30 do 15,30, a 19. (petak) od 11,00 sati na adresu: Sisačko-moslavačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj, Rimska 28/II, 44000 Sisak.

S obzirom da će se dodjela Županovog pehara održati 02. svibnja 2019. godine u Top-Terme Topusko, zainteresirani za noćenje mogu se javiti u Odjel kako bi na vrijeme javili rezervacije noćenja.

Pročitajte više...

Novosti: Vincekovo - 2019. plakat 15.1.2019

Pročitajte više...

Novosti: TRADICIONALNO VINCEKOVO 20.01.2019. NA BETLEHEMU 9.1.2019

Udruga vinogradara i voćara Moslavine¨Lujo Miklaužić¨ Kutina, organizira  tradicionalno obilježavanje dana Sv. Vinka i početka radova u vinogradu – VINCEKOVO, na Izletištu Betlehem - Kutina, 20.01.2019. (nedjelja)  u 11 sati.

Družimo se svi uz dobro vino, kobase, tamburaše, pjesmu i ceremoniju početka rezidbe i radova u vinogradu.

Događaj je otvoren za sve ljude dobre volje i ljubitelje dobre zabave!

Pozivamo Vas da se pridružite ovom lijepom vinogradarskom običaju

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

Pročitajte više...

Stranica 1 od 34 stranica. Prethodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Slijedeća

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina