utorak, travanj 20, 2021
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2021
 

Novosti


Novosti: Moslavačko Martinje 31.10.2019

Udruga vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ iz Kutine organizira za članove udruge Moslavačko Martinje dana 8. studenog (petak) 2019. godine s početkom u 19 sati u vinskom dvoru udruge.

Svečani Martinski biskup Ivan Smuk će krstiti naš nečisti mošt u plemenito Moslavačko vino, za dobar štimung i još bolje raspoloženje će se pobrinuti tamburaši. Uz Martinjsku ceremoniju i tamburaše će se poslužiti odojak, a mladu moslavačku vinsku kaplju će osigurati sami članovi udruge.
 
Pročitajte više...

Novosti: Prvi nalaz zlatne žutice vinove loze na području Moslavine 24.7.2019

 Budući da je na području Moslavačkog vinogorja laboratorijski potvrđena zlatna žutica vinove loze, vlasnici vinograda moraju obvezno provoditi mjere propisane „Naredbom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze“ (»Narodne novine«, broj 48/18 i 63/19). Sukladno Naredbi, svi vinogradari u demarkiranim područjima (zaraženom i sigurnosnom području) obvezni su pratiti prisutnost vektora zlatne žutice vinove loze, američkog cvrčka, postavljanjem žutih ljepljivih ploča te su obvezni suzbijati američkog cvrčka dopuštenim insekticidima. Također, vinogradari su obvezni pratiti pojavu simptoma koji bi upućivali na eventualnu zarazu zlatnom žuticom te su u slučaju sumnje na zarazu dužni o tome obavijestiti nadležnog fitosanitarnog inspektora ili Centar za zaštitu bilja ili djelatnike Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba). U nezaraženom području suzbijanje američkog cvrčka provodi se prema uputama i preporučenim rokovima suzbijanja vektora ovisno o području.    

Pročitajte više...

Novosti: Poziv za dan vinograda! 11.7.2019

 Poštovani, 

ovim putem Vas obavještavamo da će tvrtka Orchem d.o.o. u suradnji s OPG Kašner Vlado organizirati dan vinograda u četvrtak  11.07.2019.g. u  19.00  sati u vinogradu  OPG Kašner Vlado, vinograd  uz vinsku kuću Kašner, Kutinska lipa 135.

Poslušajte nešto o zaštiti vinove loze novim sredstvima tvrtke Orchem,  planiranim za  sezonu 2020.:

- Valis F - novost u borbi protiv peronospore

- Zenby- nova aktivna tvar protiv sive plijesni.

Nakon pregleda vinograda pozivamo Vas na večeru u  Vinskoj kući Kašner, od 20 sati.

 

Pročitajte više...

Novosti: Vincekovo - 2019. plakat 15.1.2019

Pročitajte više...

Novosti: TRADICIONALNO VINCEKOVO 20.01.2019. NA BETLEHEMU 9.1.2019

Udruga vinogradara i voćara Moslavine¨Lujo Miklaužić¨ Kutina, organizira  tradicionalno obilježavanje dana Sv. Vinka i početka radova u vinogradu – VINCEKOVO, na Izletištu Betlehem - Kutina, 20.01.2019. (nedjelja)  u 11 sati.

Družimo se svi uz dobro vino, kobase, tamburaše, pjesmu i ceremoniju početka rezidbe i radova u vinogradu.

Događaj je otvoren za sve ljude dobre volje i ljubitelje dobre zabave!

Pozivamo Vas da se pridružite ovom lijepom vinogradarskom običaju

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

Pročitajte više...

Novosti: Izvješće za medije 13.11.2018

Udruga vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina obilježila je tradicionalno Martinje u petak 9. studenog u Vinskom dvoru. Članovi udruge obilježili su Martinje uz tamburaše i neizostavnog „Martinskog biskupa“ Ivana Smuka.

Pročitajte više...

Novosti: Županov pehar 19.4.2018

Poštovani,

U četvrtak 26. travnja 2018. godine održat će se ocjenjivanje vina sorte škrlet za Županov pehar. Ocjenjivanje će se održati na lokaciji „Vinski podrum“, Kutinska 4, Popovača.  Početak ocjenjivanja u 10,00 h. Ocjenjivačko povjerenstvo, kao i do sada jedan predstavnik Udruge i svi profesionalni vinari. Molim da do 17. travnja 2018.  dostavite ime i prezime člana Povjerenstva za ocjenjivanje vina sorte škrlet.

Pročitajte više...

Novosti: Izlet Burgenland 2018. 22.3.2018

Udruga vinara i vinogradara Lujo Miklaužić organizirala je stručno putovanje u Burgenland (Gradišće).

 

Pročitajte više...

Novosti: Tradicionalno Vincekovo 21.01.2018. na Betlehemu 10.1.2018

Udruga vinogradara i voćara Moslavine¨Lujo Miklaužić¨ Kutina, organizira  tradicionalno obilježavanje dana Sv. Vinka i početka radova u vinogradu – VINCEKOVO, na Izletištu Betlehem - Kutina, 21.01.2018. (nedjelja)  u 11 sati.

 
Družimo se svi uz dobro vino, kobase, tamburaše, pjesmu i ceremoniju početka rezidbe i radova u vinogradu.
 
 
Događaj je otvoren za sve ljude dobre volje i ljubitelje dobre zabave!
 
Pozivamo Vas da se pridružite ovom lijepom vinogradarskom običaju
 
RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!
 
 
Pročitajte više...

Savjeti: Zlatna žutica vinove loze 5.6.2017

Zlatna žutica vinove loze, poznata i pod francuskim nazivom Flavescence dorée (FD), je karantenska bolest koja se smatra jednom od najdestruktivnijih i najštetnijih bolesti vinove loze u Europi. Ovu opasnu bolest vinove loze nije moguće suzbiti izravnim mjerama zaštite u vinogradima u kojima je prisutna, već je sprječavanje njenog daljnjeg širenja i iskorjenjivanje moguće krčenjem i uništavanjem izvora zaraze, zaraženih trsova, pa čak i čitavih vinograda koji pokazuju simptome fitoplazmi, te obveznim suzbijanjem vektora (prenositelja) američkog cvrčka.

 
Pročitajte više...

Stranica 1 od 34 stranica. Prethodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Slijedeća

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina