utorak, svibanj 24, 2022
Vinarija, Vino
Iz naše galerije slika...

Najave događanja

Linkovi

REZULTATI OCJENJIVANJA

XXVI. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti

Poštovani,

čast nam je pozvati Vas na: MoslaVina - Kutina 2019., 26. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti.
Prijava i poziv za sudjelovanje su Vam u privitku, molimo vas da isti mail proslijedite svim zainteresiranim vinarima ili ljudima željnim dobre zabave koji žele uživati u vinima Moslavačkih vinara posebno Škrletu neka nam se pridruže.
 
Prikupljanje uzoraka vina za MoslaVinu 2019.: 27. i 28. travnja 2019. u prostorijama vinskog Dvora, Radićeva 3 Kutina od 9 - 18 sati.
26. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti: 31. svibnja i 1. lipnja 2019.
 
Srdačan pozdrav 
Organizacijski odbor Udruge Vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić" Kutina
 

 


POZIV NA SUDJELOVANJE U XXVI. IZLOŽBA VINA Minimiziraj

MoslaVINA - Kutina 2019.

26. IZLOŽBA VINA HRVATSKE I VINA IZVORNIH SORTI

P O Z I V

za sudjelovanje

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na XXVI. Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti MoslaVINA 2019. koja će se ove godine održati 31. svibnja i 1. lipnja 2019. godine u Vinskom dvoru i natkrivenom vanjskom prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Svečanost otvaranja manifestacije održat će se 31. svibnja u 17.00 sati.

Ovogodišnja MoslaVINA Kutina 2019. u svom programu nudi izložbu vina i vina izvornih sorti, predstavljanje lokalnih vinara, udruga, gospodarstvenika, turističke ponude, vođene degustacije, vinsku biciklijadu, ostale sadržaje vezane uz vino i vinogradarstvo, te značajnu komponentu predstavljanja partnera. Također, pripremamo stručna predavanja, sljubljivanje hrane s vinom, prezentacije, te atraktivne kulturno–zabavne i gastronomske sadržaje.

 Za ocjenjivanje vina potrebno je dostaviti šest (6) boca od svakog prijavljenog uzorka, propisano zatvorenih i analizu vina (alkohol, ukupne kiseline, ukupni i slobodni sumpor, šećer prema kategoriji) po mogućnosti s vlastitim naljepnicama, te uredno popunjen obrazac za prijavu. Dobitnici najbolje ocijenjenih vina (Pravilnika MoslaVINA Kutina 2019. 26. izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti, članka 11:

1. Najbolje ocijenjeno vino sorte škrlet,

2. Najbolje ocijenjeno vino ostalih izvornih sorti, 

3. Najbolje ocijenjeno vino mješavine sorti, 

4. Najbolje ocijenjeno vino ostalih sorti

5. Najbolje ocijenjeno predikatno vino

6. Najbolje ocijenjena etiketa izložbe 

dužni su dostaviti još šest (6) boca, za potrebe i kušanja vina na izložbi.

Vina će se primati dana 27. i 28. travnja 2019. (subota i nedjelja) od 9-18 sati u Vinskom dvoru u Kutini, Radićeva 3. U dostavi vina za izložbu spremni smo vam pružiti odgovarajuću pomoć.

 Izlagači plaćaju kotizaciju za vina s analizom 80,00 kn po uzorku, a za vina bez analize 120,00 kn po uzorku. Za članove Udruge vinogradara i voćara Moslavine »Lujo Miklaužić« Kutina cijena kotizacije po uzorku s analizom iznosi 50,00 kn, odnosno 80,00 kn po uzorku za vina bez analize.

Za sve izlagače izvornih (autohtonih) hrvatskih sorti (članak 6. Pravilnika MoslaVINA Kutina 2019. 26. izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti

Izvorne (autohtone) sorte i stare udomaćene sorte iz kojih se proizvode bijela vina: Bogdanuša, Botun, Bratkovina, Cetinka bijela, Debit, Gegić, Grk, Kraljevina, Kujundžuša, Kurtelaška bijela, Malvasija dubrovačka, Malvazija istarska bijela, Maraština, Medena, Moslavac, Palaruša bijela, Plavec žuti, Pošip, Prč, Dišeća ranina, Šipelj, Škrlet, Trbljan bijeli, Vugava bijela, Zlatarica, Žlahtina.

Izvorne (autohtone) sorte i stare udomaćene sorte iz kojih se proizvode rujnocrvena vina: Babić, Bratkovina crna, Croattina, Dobričić, Drnekuša, Hrvatica crna, Ninčuša, Okatac, Plavac mali, Plavina, Trojšćina, Zadarska crna)

cijena kotizacije po uzorku s analizom iznosi 50,00 kn, odnosno 80,00 kn po uzorku za vina bez analize.

Privredna Banka HR 7423400091100029434, model: 00, Poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: KOTIZACIJA ZA IZLOŽBU VINA 2019.

 Za sve obavijesti i dogovore osoba za kontakt je Mišel Novosel mob:099/ 399 9512 ili Zoran Jančar. tel: 098/904-9419.

Pravilnik MoslaVINA  Kutina 2019., prijavnica i sve informacije dostupne su na www.mosla-vina.hr i www.turizam-kutina.hr ili na mail i ured@turizam-kutina.hr.

Na istim adresama uskoro će biti dostupan kompletan program manifestacije koji je i ove godine izrazito bogat i sadržajan, te ako ste zainteresirani za izlaganje, prijavnica za izlagače također je dostupna na navedenim web stranicama. 

Uvjereni smo da će Vam nastup na manifestaciji MoslaVINA Kutina 2019. biti višestruko koristan, očekujemo vaše sudjelovanje i najsrdačnije Vas pozdravljamo.

 

Predsjednik udruge vinogradara i voćara

Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina

Zoran Jančar, mag.ing.agr.

 

 

 

  

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina